0
Кошик
0 грн.
Онлайн заявка

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..


Ваше ім'я*

Телефон*

Вкажіть запчастини, які Вас цікавлять*


Як правильно перевіряти і обслуговувати свічки на Чері Тіго

При всій своїй уявній простоті, обслуговування свічок на кожному автомобілі має свої особливості. І крім типу самих свічок, необхідного зазору на них існує ще й поняття конструктивної різниці двигунів автомобілів, що тягне за собою різний підхід до процедури викручування свічок. Пропонуємо вам ознайомитися з тим, як правильно обслуговувати свічки на кросовері Chery Tiggo.

как правильно обслуживать свечи на кроссовере Chery Tiggo

Згідно рекомендацій виробника, на Тіго звичайні свічки необхідно міняти кожні 20 000 кілометрів. Якщо ж у вас стоять іридієві, то в цьому випадку періодичність їх заміни можна збільшити в три рази. Однак, це не означає, що 20 або 60 тисяч кілометрів ви можете їздити спокійно і бути впевненими, що зі свічками ще у вас все в порядку: їх потрібно періодично перевіряти, і робити це краще самому, звівши цю процедуру в розряд звичайних, як мінімум - щомісячних, а то і щотижневих. Ну, а якщо вже підійшов термін, то не залежно від того, що вам здаються ваші свічки ще нормальними, сміливо купуєте нові свічки на Чері Тіго і приступайте до заміни.

смело покупаете новые свечи на Чери Тиго и приступайте к замене.

Сам процес перевірки свічок в будь-якому випадку пов'язаний з їх отриманням. Отже, дізнавшись як перевірити свічки, ви будете знати і те, як їх замінити. Отже, на Chery Tiggo робимо цю операцію за допомогою ключа на 10, свічкового ключа з гумовою втулкою (яка утримує свічки в ключі), а так само спеціальний круглий щуп або ж набір плоских щупів (для виміру зазору в свічці).

  1. Вимкніть мінусову клему з акумулятора.
  2. Зніміть декоративну кришку з двигуна, потягнувши її із зусиллям вгору (потрібно подолати опір чотирьох гумових втулок-підставок).
    Снимите декоративную крышку с двигателя, потянув ее с усилием вверх
  3. Зніміть високовольтні дроти зі свічок і продміть свічкові колодязі: так ви вбережете циліндри від попадання в них бруду.
  4. Свічним ключем відкрутіть черзі свічки і витягніть їх.
    Свечным ключом открутите поочередно свечи и извлеките их
  5. Візуально оціните стан свічки: відсутність масляних, саж відкладень, нагар без вмісту заліза, що не оплавлені електроди, цілий і не підгорів ізолятор. У разі наявності одного із зазначених симптомів, свічки варто замінити. свічки повинні бути сухими, що не оплавлденнимі, Ізолятор - цілим, без тріщин і сколов.Нормальний колір електродів - бурий, кілька сіруватий, але все таки ближче до коричневого.
    Нормальный цвет электродов - бурый, несколько сероватый, но все таки ближе к коричневому.
  6. Очистіть справні свічки від нагару, промийте і висушіть. Промивати можна в звичайному бензині. При чищенні врахуйте, що свічки з електродами їх м'якого металу (платина, іридій) не можна чистити металевою щіткою.
  7. Заміряйте зазор між електродами свічок. Оптимальний зазор складає 1,1 мм, максимально допустимий - 1,3 мм. Якщо необхідно, підігніть зовнішній електрод, встановивши нормальний зазор свічки.
    Замеряйте зазор между электродами свечей. Оптимальный зазор составляет 1,1 мм
  8. Встановіть свічки на місце і зберіть всі елементи двигуна в зворотному порядку. При установці, рекомендується відразу закрутити свічки в ручну, щоб переконатися в потрапляння в різьбу. Потім затягніть свічки динамометричним ключем із зусиллям 25 Нм

Зараз настає найхолодніший період року - зима. І хоча перевірка свічок - це обов'язковий захід для цілорічної експлуатації, особливо взимку несправні свічки доставляють найбільшу кількість клопоту. Захистіть себе від них - поміняйте свічки по-вермя!

Можливо, вам буде корисним:
Як поміняти прокладку кришки головки блоку циліндрів на Chery Tiggo​

Залишити відгук



Розкажіть друзям

» Всі новини

Корисні новини

Заміна датчика швидкості Чері Тіго Заміна датчика швидкості Чері Тіго

​ Датчик швидкості знаходиться на трансмісії  Chery Tiggo. Щоб запобігти можливому короткому замиканню та травмуванню, від'єднайте негативний клемний затискач акумулятора. Від'єднайте роз'єм електричного з'єднання від...

Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда

При заміні ременя ГРМ або сервісному обслуговуванні газорозподільного механізму Шевроле Авео, а також Деу Ланос і багатьох інших авто цього класу, виникає необхідність у контролі ступеня натягнення ременя . Артикул натяжного ролика ГРМ Шевроле Авео, ЗАЗ Віда :...

Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7 Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7

Система охолодження двигуна Джилі Емгранд ЕС7 потребує регулярного контролю. Особливої уваги потребують водяна помпа і термостат . При неправильній роботі системи охолодження є високий ризик перегріву двигуна . Артикул водяної помпи Джилі Емгранд ЕС7 :...

Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті

​ Важливою складовою двигуна Шевроле Лачетті є вузол ГРМ . Це так званий газорозподільний механізм, який відповідає за черговість фаз впорська паливо-повітряної суміші та відведення продуктів згоряння. При неправильній роботі ГРМ Chevrolet Lacetti порушується синхронізація...

Прокачування гальм Ланос Прокачування гальм Ланос

​ У гальмівній системі Деу Ланос не повинно бути повітря. Якщо гальмівна рідина змішується з повітрям, вона може почати кипіти і пінитися . Це зробить педаль гальма неефективною. При будь-якому втручанні в систему циркуляції гальмівної рідини Daewoo Lanos потрібно буде...

Дивитися всі новини!

Огромный каталог запчастей ➤ Всегда низкие цены в магазине и большой выбор

Привод бендикс стартера Daewoo/Chevrolet Привод бендикс стартера Daewoo/Chevrolet
1528
Балка задняя Балка задняя Джили Джи Си 6
5139
Ролик натяжной ремня ГРМ Ролик натяжной ремня ГРМ
5139
Катушка зажигания BOSCH Катушка зажигания BOSCH Джили МК
1148
Трос ручн торм пр La Трос ручн торм пр La Дэу Ланос
409
Шкив коленвала Шкив коленвала Джили FC
1251
Вкладыши шатунные (STD) Вкладыши шатунные (STD) Дэу Ланос
213
Втулка стабилизатора заднего (13мм) Втулка стабилизатора заднего (13мм)
123
Клипса DAEWOO ALL Клипса DAEWOO ALL Дэу Сенс
21
Фильтр масляный PROFIT Фильтр масляный PROFIT Джили FC
84
Клипса тяги замка двери Клипса тяги замка двери Дэу Ланос
21
Фильтр воздушный Фильтр воздушный Чери Кимо
78


Підписка на блог
.